Anne Mie Gils, de leading lady van de Vlaamse musical, zal November 89, de nieuwe musicalcreatie van het team achter Magdalena, regisseren. Sam Verhoeven (MagdalenaMUERTOLelies,…) staat opnieuw in voor de muziek en Wanne Synnave (Magdalena) schrijft het script en de liedteksten.

November 89 zal draaien om de val van de Berlijnse muur en gaat in première op 9 november 2019, dag op dag dertig jaar na de val van de muur. Binnenkort maken we de volwassen cast en de locatie bekend.

In November 89 maken we kennis met een gezin dat in Oost-Berlijn woont, en gescheiden wordt van de rest van de wereld door de muur. Arend en Klaus, de twee oudste zonen, beginnen school te lopen aan de Humboldt-universiteit en komen daar steeds meer in opstand tegen het systeem en de muur. Tot een van de studenten overloopt naar de Stasi.

http://www.singingfactory.be/