https://www.theaterkrant.nl/nieuws/its-festival-deel-4-verstilling-en-contemplatie/

Ontluikende seksualiteit staat centraal in Mijn leven onder water een werk van Luca Meisters dat werd gecreëerd onder de vlag van het Limburgse jeugdgezelschap Het Laagland. Vaak wordt de pubertijd gezien als de meest heftige periode in een leven. Maar Meisters belicht juist de periode ervoor en toont de kwetsbaarheid van die levensfase. Op het toneel staat een badhokje waar vijf meisjes in zijn verstopt. We zien hun onderbenen en voeten bewegen terwijl een poëtische tekst refereert aan titel en setting; het zwembad.

Eenmaal ‘out of de box’ zijn we getuigen van het onderlinge spel tussen vijf meisjes, steeds raakt een van hen geïsoleerd om daarna weer door de groep te worden opgenomen. Het zijn herkenbare en aandoenlijke taferelen. Sentimentele songs – waaronder ‘Mrs Robinson’ van Simon & Garfunkel – uit de jaren zestig, halen de emotionele onderlaag naar boven. Groepsportretten en intieme solo’s wisselen elkaar af en Meisters speelt bewust met de fragiliteit van de lichamen. Even zakt de voorstelling in om daarna weer helemaal ‘boven water’ te komen. Meisters toont ons hoe broos deze levensfase is, het is letterlijk ‘zwemmen’! Hoopvol en met een flinke dosis poëzie krijgen we ten slotte nog een wijze levensles over zelfvertrouwen mee.

Categorieën: Theater